Början

Kallar det här inlägget för början eftersom det dels är mitt första inlägg som inte är något slags test eller handlar om att sälja foton samt att jag tänkte att det är passande att använda det här inlägget till att berätta om hur mitt intresse startade.
Jag var med i styrelsen för konstklubben på jobbet och var i och med det delansavarig i konstinköpen.
Vid ett tillfälle hamnade vi på ett galleri för konstfoto i Göteborg.
Jag blev givetvis imponerad av de fina bilderna men fick ändå någon liten känsla av att det här kanske man kunde få till själv.
Har nog upplevt mig som någon slags konstnärssjäl men inte hittat rätt medium att få ut det.
Teckna och måla kan jag glömma. Små barn ritar bättre än jag gör. Skriva böcker har jag varit inne på och kanske inte helt släppt heller men just nu känns det som foto är det medium jag kommer bäst till min rätt.
Det blev tillslut ett kamerainköp. En säljare på en av de större elektronikkedjorna rekommenderade Pentax k-x som en bra kamera för nybörjare.
Jag har varit jättenöjd med den kameran och fotar fortfarande med den.
Första tiden, eller första åren är nog mer rätt, fotade jag allting och många kort på samma sak.
Det gjorde väl att jag fick några turskott som det till sist blev helt okej bilder av. Under det första året tog jag ett av de foton jag är mest nöjd med på hela tiden jag hållit på.
Det är bilden på den gröna bron som finns i mitt inlägg om försäljning.
Men framför allt har klickandet på allt möjligt lett mig framåt i hur jag får kompositioner jag trivs med och vilka inställningar jag ska ha på kameran för att få de bilder jag vill ha.
I bildspelet nedan bjuder jag på lite foton från mitt första år med systemkamera. Alla bilder är kanske inte tekniskt fulländade men visar på någon slags experimentlust.
Fotona har tittats på med ett något mer erfaret öga nu och har antagligen beskurits samt finjusterats i färger än vad jag hade gjort på den tiden.
Som en lite fotnot kan tilläggas att jag vid den tidpunkten i mitt fotande var helt emot att justera något annat än att klippa bilden i passande format. hade gett mig den på att alla foton skulle bli bra direkt ur kameran.

/KP

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: